onsdag 10 februari 2010

private archeology

Hei !
Dette er mitt livs förste arkeologiske funn. Jeg var med mine foreldre ved en sjö i Norge, hvor det noen gang rundt 1910-1930 hadde ligget et populaert hotell som senere brant ned. Det fantes da jeg var der bare en strand og en bakke med noen furutraer. Jeg holdt på og grave mellom barrnåler og sandig jord, og denne dykket opp........Mange tanker vekket den og ble en nesten magisk gjenstand

Har tenkt å basere mitt projekt på denne opplevelsen sammen med et forsök til å avdekke hvilke lag som har sedimentert siden da (når jeg var omtrent ti år)

Hvem er mannen på bildet? Sannsyneligvis ikke eieren av "den kresne cigar"? Er det meningen at man skal fimpe midt på portettet hans? Hvordan kjennes det å gjöre et portett av noen man ikke kjenner? I hvor stor grad er et bilde av "den andre" et selvportrett ?
Også i en privat billedverden sedimenterer saker gjennom et liv, saker man har vaert inspirert av og tanker man har fulgt for en stund for å senere overgi (for å senere komme tilbake fra en ny vinkel?) På internet finnes det ganske lite av denne formen for naeringsfyllt debris, ulikt de skisseböker og overfulle ateljéer kunstnere for en eller to generasjoner siden anvendte som kreative "rom"

Kan et internetprojekt baere med seg noe av den private arkeologiens stofflige og sinnligwe undersökelsesiver?

Jeg vil komme tilbake med mer informasjon senere, men gi meg gjerne feedback nå fra start, all respons er velkommen

Fröydi


3 kommentarer:

  1. Spännande! Jag tror att det kan bli jättebra. Askkoppar är speciella, särskilt om det är bilder på dem. Mitt absoluta favoritband är The Ramones och på en hemsida kan man köpa alla möjliga Ramones-prylar. bland annat askfat. Min fråga blir då, vill jag verkligen fimpa på mitt favoritband? Som tur är har jag aldrig rökt.

    Att arbeta med minnen är alltid spännande. Usch nu känns mitt projekt inte utmanande längre.

    SvaraRadera
  2. Rolig tanke att man kanske påverkar mannen eller sig själv om man använder askfatet.
    Det känns som om bilden inte längre är bara bild.
    Matisse sade, till damen som påpekade att, den målade kvinnans arm var för lång, -det är ingen arm. ad

    SvaraRadera
  3. arkeologi. sediment. avlagringar på internet. Det du skriver blir poesi och jag flyter iväg i tankar och associationer.

    Tänker på debatten som var på TV nyss om vad som händer med människors bloggar, facebook-konton när de dör och anhöriga inte har lösenorden och inte kan släcka ner dessa sidor. En del hade blivit sidr för att uttrycka sorg, andra hade blivit sidr där folk uttryckte hat och fördomar och ingen kunde gå in och rensa.

    SvaraRadera